13 June 2011

::alcatraz of msia::

ALCATRAZ OF MSIA

a.k.a pulau jerjak
 ferry fare: RM 25 (2-ways)


last time kami jejalan kat titi kerawang..
kali ni kami ke pulau jerjak pule...
disebabkan setiap kali balek dari tempat kerja lalu depan 
highway pulau jerjak ni..
so teringin gak nak tengok the other side lak kan..
pulau jerjak dahulunya adalah pulau yang dijadikan penjara..
jadi banyak cerita-cerita seram yang kami dengar sebelum pergi ke 
pulau ini,
alhamdulillah trip kali ni kami selamat pergi dan selamat kembali..
one word for this island
NICE
its is such a nice place, sesuai bagi sesiapa yang nak ber honeymoon,
also for team building..
rather than awesome scenery yang penuh dengan flora dan fauna...
tempat ini juga menyediakan package terbaek 
bagi sesiapa yang gemarkan aktiviti lasak...
hiking
jungle trekking
wall climbing
suspension bridge
flying fox
paint ball
volley ball
archery
fishing
camping
bbq
banyak lagi la. resort kat jerjak pun dalam kondisi tip top.
pekerja-pekerja kat resort jerejak pun sangat ramah dan mesra.
sampai-sampai je di jeetty jerjak, korang pasti disambut mesra..


jetty sebelah pulau


ferry yang kami naiki

jetty sebelah jerjak

 antara kawasan  yang menarik

bicycle rental : RM25 per hour

contemporary resort

way to jerjak spa

at swimming pool

in sauna room

in spa room..



best shot for this trip

along the beach..

it's HISTORY

at suspension bridge ^^

di sini ada buaya..

on the way back to penang
overall, trip kali ini sangat menyeronokkan..
(3 out of 5)

.......................................